Шоколадова торта Грахам

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Шоколадова торта Грахам
Снимка: Ирена Христова
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Най-вкусната причина никога да не започвате диета"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • фурми - 100 г
  • какао - 40 г
  • брашно грахам - 40 г
  • за крема
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • течен шоколад - 400 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с фурмите в блендер до получаване на пяна. Добавят се какаото и брашното. Разбива се отново за кратко.

Ако ви се струва, че сместа е твърде течна, добавете още малко брашно. Консистенцията трябва да бъде като на обикновено пандишпаново тесто.

Пече се в тава с хартия за печене за 10-12 минути на 170 градуса. Аз разделих сместа на 2 и изпекох 2 отделни блата.

Докато блатът се пече, направете крема, който става много лесно. Смесете киселото мляко с течния шоколад. По желание сложете есенция.

Разбъркайте до хомогенност и оставете в хладилника, докато се доизпече блатът.

Тук е важно да се отбележи, че веднага след като блатът се извади от фурната, се залива с малко по-малко от половината от крема, за да може да поеме от него.

Тогава сложете да се пече и вторият блат.

Поставете върху първия, който е вече намазан с крем, и отново веднага залейте с останалата част от крема. Разпределете добре отгоре и встрани.

Оставете шоколадовата торта да стегне в хладилник и украсете по желание.

Шоколадовата торта Грахам е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: