Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с фурмите в блендер до получаване на пяна. Добавят се какаото и брашното. Разбива се отново за кратко.
Ако ви се струва, че сместа е твърде течна, добавете още малко брашно. Консистенцията трябва да бъде като на обикновено пандишпаново тесто.
Пече се в тава с хартия за печене за 10-12 минути на 170 градуса. Аз разделих сместа на 2 и изпекох 2 отделни блата.
Докато блатът се пече, направете крема, който става много лесно. Смесете киселото мляко с течния шоколад. По желание сложете есенция.
Разбъркайте до хомогенност и оставете в хладилника, докато се доизпече блатът.
Тук е важно да се отбележи, че веднага след като блатът се извади от фурната, се залива с малко по-малко от половината от крема, за да може да поеме от него.
Тогава сложете да се пече и вторият блат.
Поставете върху първия, който е вече намазан с крем, и отново веднага залейте с останалата част от крема. Разпределете добре отгоре и встрани.
Оставете шоколадовата торта да стегне в хладилник и украсете по желание.
Шоколадовата торта Грахам е готова.