Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на парчета и сложете във фурната на 200°С за около 20 минути или докато омекне.
В дълбока купа с помощта на миксер разбийте тиквата заедно със захарта и зехтина. Сложете яйцата и щипката сол и разбийте добре.
Добавете брашното, бакпулвера и подправките (може и без тях, ако не ви допадат).
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена формичка и печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор или на 180°С без вентилатор.
Печете около 30 минути или докато кексът придобие златен загар и клечка за зъби излиза суха.
Оставете на страна да поизстине около 15 минути и след това прехвърлете кекса от формата върху решетка.
Поръсете с пудра захар преди да сервирате.
Златният кекс с тиква е готов.
Коментари