Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбъркват с телена бъркалка. Изсипва се брашното с бакпулвера, млякото и разтопеното масло. Отново се разбърква с бъркалката до хомогенна смес, бучки не трябва да има.
Крушите се почистват от кората и семките. Нарязват се на кубчета - по-големи, около 2 см. Поставят се в студена вода с няколко капки лимон.
Маслото 1 с.л. се разтопява в тиган с диаметър около 24-26 см. Поставят се изцедените парчета круши, трябва да покриват цялото дъно на тигана, поръсват се с канела, звездовиден анасон, карамфил, ванилията и меда. Разбърква се и се оставя на силно умерен котлон за около 10 мин (от 9-та степен на 4 -та степен).
Изваждат се анасонът и розичките карамфил и се залива с яйчената смес. Готви се за около 10-15 мин с капак. След това време се разклаща тиганът и ако все още е течна сместа, в средата се готви за още около 2 до 3 мин.
След като е стегната окончателно тортата (плодовия омлет) се приплъзва внимателно в голяма и плоска чиния и се обръща от другата страна в тигана.
Готви се за още 5 мин с капак. Обръща се в подходяща тортена плоска голяма чиния.
Поднася се с топка бита сметана.
Тортата с круши на тиган е много вкусна.
Източник: MasterChef Bruno Albouze