Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини торти»Лесна и бърза торта на тиган

Лесна и бърза торта на тиган

Лесна и бърза торта на тиган
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И в тиган може да приготвите вкусна торта - ето доказателството"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 240 мл
  • брашно - 200 г
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • глазура
  • сладкарска сметана - 100 г
  • какао - 4 с.л.
  • черен шоколад - 1/2 бр.
  • краве масло - 1 бучка
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват до пяна, прибавят се разтопеното масло и мляко, след това сухите съставки.

В тиган с незалепващо покритие се изсипва половината от сместа, захлюпва се с капак и се пече около 15 минути.

Отдръпва се и се оставя, без да се маха капакът, да изстине. Другият блат се прави по същия начин.

След това се приготвя глазурата по стандартния начин. Съставките се разтапят и смесват на загрят котлон.

Тя е повече, отколкото е нужно да се слепят блатовете, но при сервирането се залива допълнително по желание.

Когато всичко е готово, сглобяваме мини тортата и украсяваме по желание.

Да ви е сладко с тази лесна и бърза торта на тиган!

Източник: Нина Георгиева - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Георгиева
Нина Георгиева
Уникална е, вкусна е когато е топла, подходяща е за студените есенни дни!
14.09.2020 20:51