Начин на приготвяне
Захарта и яйцата се разбиват до пяна, прибавят се разтопеното масло и мляко, след това сухите съставки.
В тиган с незалепващо покритие се изсипва половината от сместа, захлюпва се с капак и се пече около 15 минути.
Отдръпва се и се оставя, без да се маха капакът, да изстине. Другият блат се прави по същия начин.
След това се приготвя глазурата по стандартния начин. Съставките се разтапят и смесват на загрят котлон.
Тя е повече, отколкото е нужно да се слепят блатовете, но при сервирането се залива допълнително по желание.
Когато всичко е готово, сглобяваме мини тортата и украсяваме по желание.
Да ви е сладко с тази лесна и бърза торта на тиган!
Източник: Нина Георгиева - Кулинарна мрежа
Коментари