Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с круши на тиган

Торта с круши на тиган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Торта с круши на тиган
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"При нас няма невъзможни неща - ние знаем дори как да направим торта на тиган"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. L
  • захар - 100 г кристал фина
  • сол - 1 щ.
  • прясно мляко - 120 мл, стайна температура
  • масло - 60 г разтопено
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • круши - 3 бр., големи и здрави
  • канела - 1/2 ч.л.
  • звездовиден анасон - 1 бр.
  • карамфил - 2 бр. розички
  • масло - 15 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • мед - 1 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват с телена бъркалка. Изсипва се брашното с бакпулвера, млякото и разтопеното масло. Отново се разбърква с бъркалката до хомогенна смес, бучки не трябва да има.

Крушите се почистват от кората и семките. Нарязват се на кубчета - по-големи, около 2 см. Поставят се в студена вода с няколко капки лимон.

Маслото 1 с.л. се разтопява в тиган с диаметър около 24-26 см. Поставят се изцедените парчета круши, трябва да покриват цялото дъно на тигана, поръсват се с канела, звездовиден анасон, карамфил, ванилията и меда. Разбърква се и се оставя на силно умерен котлон за около 10 мин (от 9-та степен на 4 -та степен).

Изваждат се анасонът и розичките карамфил и се залива с яйчената смес. Готви се за около 10-15 мин с капак. След това време се разклаща тиганът и ако все още е течна сместа, в средата се готви за още около 2 до 3 мин.

След като е стегната окончателно тортата (плодовия омлет) се приплъзва внимателно в голяма и плоска чиния и се обръща от другата страна в тигана.

Готви се за още 5 мин с капак. Обръща се в подходяща тортена плоска голяма чиния.

Поднася се с топка бита сметана.

Тортата с круши на тиган е много вкусна.

Източник: MasterChef Bruno Albouze

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: