Начин на приготвяне
Аз използвах пулпата от сусамовото мляко, което предварително си приготвих. Предполагам ще се получи и от просто сусамово семе.
Млякото се приготвя по същият начин, както и всички ядкови млека. Отцеждаме го и остава пулпата, вместо да я изхвърлим, може да развихрим фантазията си и да си приготвим най-различни десерти, палачинки и пр.
Към отцедената сусамова пулпа чукнах две яйца, не я бях отцедила много добре, така че имаше известна влажност.
Ако Вашата е прекалено суха, добавете малко от сусамовото мляко. Добавяме щипка сол, което не е задължително.
Разбъркваме добре и в намазан с кокосово масло палачинков тиган една по една печем солените палачинки от двете страни. Тъй като тестото е гъсто стават по дебели. С лъжица разстелваме доколкото е възможно.
Към последните поръсих малко синьо сирене. Получи се много приятен вкус. Не прекалявайте все пак с него, ако добавяте - все пак вкусът му е натрапчив.
Естествено палачинките могат да се комбинират и със сладко и солено. Бързо, лесно, вкусно и икономично.
Солените сусамови палачинки без брашно са готови.