Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Свеж крем с къпини и маскарпоне

Свеж крем с къпини и маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свеж крем с къпини и маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
13/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Дайте ни къпини, маскарпоне и 20 минути в кухнята и ще ви изненадаме с разкошен десерт"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 500 г
  • къпини - 250 г пресни
  • захар - 6 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • ром - 3 - 4 капки
  • бял шоколад - 30 г
  • млечен шоколад - 30 г
  • мента - листа за декорация и свежест
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре от водата къпините. Заделете няколко за декорация на десерта, а останалите сложете в купичка и поръсете с кристалната захар. Оставете да престоят няколко часа или една нощ.

Престоялите къпини намачкайте с вилица, не е нужно да стават на пюре. Отцедете и заделете част от пуснатото сокче.

В купа смесете маскарпонето с пудрата захар, ванилията и рома. Сложете лъжичките мед, като с тях регулирате желаната от вас сладост. Прибавете и намачканите къпини и разбъркайте до хомогенна смес.

Разсипете в чашки и приберете във фризер за 30 минути до 1 час, за да стегне и се получи нещо като Семифредо.

Преди сервиране полейте със отцеденото от плодовете сокче и настържете двата вида шоколад. Гарнирайте с цели плодчета къпина и пресни листа от мента.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: