Начин на приготвяне
Свеж и лек за небцето, кремът от рикота и маскарпоне наистина може да се комбинира с всеки десерт като отличен пълнеж.
Комбинирайте отцедената рикота със захарта и маскарпонето. Излейте сметаната и разбийте с миксера на пухкав крем.
Добавете лимоновата кора и сока на половин лимон. Ако желаете добавете ягоди или малини в крема.
Поставете в хладилника поне за час. Поднесете студен.
Този крем е идеален за много сладкиши и торти, бих казала един универсален крем за торта, в който се добавя и разтопен шоколад. Много са възможностите за ползването му.
Има много варианти да замените сметаната с три яйца, например, и да приготвите тирамису с ягоди.
Опитайте и изберете кой вариант ви харесва. Да ви е сладко!