Кайсиев крем с карамел

14/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Прави се с кайсиево сладко и може да си го хапвате целогодишно Благодаря за вниманието "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията.

Прибавете кайсиевия мармалад и разбъркайте. Налейте прясното мляко и отново разбъркайте.

Сложете на огъня захарта за карамела и щом се карамелизира, веднага го разпределете на дъното на чашките, в които ще правите крема.

Върху карамела налейте разбитата смес и сложете чашките в тавичка.

Налейте в тавичката вода и я сложете във фурната. Варете крема на водна баня около 45 минути на 200 градуса.

Когато отгоре придобие хубав кафяв загар го извадете и го оставете да се охлади.

Ако нямате кайсиев, може да използвате друг вид мармалад или конфитюр.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар