Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Домати»Пълнени домати с макарони

Пълнени домати с макарони

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пълнени домати с макарони1 / 2
11/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - 6 бр. големи + 450 мл гъсто доматено пюре
  • макарони - 450 г мидички или други подобни форми
  • лук - 1 голяма глава
  • масло - 75 г краве
  • чесън - 1 счукана скилидка
  • сметана - 150 мл подквасена сметана
  • майорана - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете капаче от горната част на доматите. Издълбайте пулпата и я запазете със семената и сока. Претрийте сместа през цедка и добавете към доматения сос, заедно със захарта и майораната. Задушете на тих огън, за да стане гъст и плътен сос.

Стопете маслото и полека запържете лука, за да омекне и да стане прозрачен, но без да се оцветява. Прибавете счукания чесън и пържете още 30 секунди.

Сварете макароните в подсолена кипяща вода, докато омекнат, но без да се разваряват. Отцедете и изплакнете с вряла вода, прибавете към тях лука и чесъна.

Напълнете доматите с макаронено-лучената смес. Захлупете ги с капачетата и сложете в огнеупорна тава. Сипете доматения сос и печете 20 минути. Поднесете по един домат, малко сос и сосиера с подквасената сметана. Ако решите може да поднесете със зеленчукова украса или каквото пожелаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: