Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Витаминозна салата от цвекло, два вида ряпа и моркови

Витаминозна салата от цвекло, два вида ряпа и моркови

Витаминозна салата от цвекло, два вида ряпа и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Не само ще имате мезе за любимото си питие, но и ще се заредите с толкова ценни заздравето си витамини"

Необходими Продукти

  • ряпа дайкон - 1 бр.
  • червена ряпа - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • за дресинга
  • зехтин - 80 мл
  • джинджифил - 50 г пресен
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. мека
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, цвеклото и двата вида ряпа почистваме и измиваме.

Всички зеленчуци настъргваме на ренде. Поставяме в дълбок съд.

За дресинга обелваме джинджифила и го настъргваме, като смесваме със зехтина, горчицата, меда и солта на вкус.

Заливаме зеленчуците, разбъркваме и поднасяме витаминозната салата.

Витаминозната салата от цвекло, два вида ряпа и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: