Начин на приготвяне
Преди да започнем салатата маслините се накисват в зехтина, за да се овкусят и двете. Може да се използва и обикновено олио, но със зехтин се получава по добре.
Бялата зелка е най подходяща да бъде сорт кьосе, защото е меко и по-сочно от другите сортове.
Бялата и червената зелка се почистват от горните листа. Морковите се измиват хубаво. Първо се нарязва на ситно, почти като настъргано, бялото зеле.
След това червената зелка се нарязва по същия начин. Не се смесват. С малко сол се претриват и двете. Морковите се настъргват. Те също могат да се претрият със сол.
В чиния се подрежда една част от бялото зеле, една част от червеното зеле и моркови.
Разпределят се относително по равно в чинията. Маслините се изваждат от зехтина и се нарязват на шайбички. Слагат се в центъра на салатата.
Накрая се слага на няколко места царевица, като количеството и е според личните предпочитания. Лимоните се изцеждат и сока им се смесва със зехтина. С тази смес се полива цялата салата.