Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Кафяви печурки на фурна с масло и чесън

Кафяви печурки на фурна с масло и чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Кафяви печурки на фурна с масло и чесън
Снимка: Зори
3 / 4
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Страхотни за ордьовър или гарнитура, а може и да си ги хапнете просто така"

Необходими Продукти

  • кафяви печурки - 12 бр. по - едри
  • масло - 80 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • копър - 1 ч.л. изсушен
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата им.

На пънчетата се изрязва малко от долната част, която е по-груба и след това се нарязват на ситно.

Скилидките чесън се почистват и се накълцват на дребно.

Шапките на печурките се нареждат в предварително намазана с масло огнеупорна тавичка, поръсват се с малко сол, черен пипер, копър и се пълнят с наситнените скилидки чесън и нарязаните пънчета.

Върху всяка гъбка се слага парче масло и отново леко се посолява със сол и черен пипер.

Накрая на дъното на тавичката се изсипва и бялото вино.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка до получаването на приятен златисто-кафяв цвят - около 15 -20 минути.

По желание след първите десетина минути добавете отново по малко масло върху всяка гъба и върнете във фурната.

Пълнените гъби се сервират в порционни чинии, поляти със отделилия се в тавичката сос.

Кафявите печурки на фурна с масло и чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: