Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме зеленчуците. Настъргваме в блендер (или на едро ренде) краставицата, моркова и зелето.
Отделяме зърната от царевицата (или изсипваме консервата). Магданоза прибавяме ситно нарязан. Внимателно ги размесваме.
Соса приготвяме, като в подходяща купа смесваме майонезата, нарязаното на ситно чили, стрития с малко сол чесън, ароматните подправки - джинджифил, черен пипер и риган.
Накрая добавяме зехтина и разреждаме със сока, изцеден от ябълката (сортът ѝ трябва да е кисел).
Разпределяме зелевата салата в порционни чинии.
Преди поднасяне я заливаме със сос и аранжираме със стръкче магданоз, по 4 маслини и нарязана като розичка репичка.
Салатата от прясно зеле с пикантен майонезен сос е готова.