Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Аламинути»Яйца Гъбки с майонезен сос

Яйца Гъбки с майонезен сос

ViktoriqViktoriq
Чирак
6812716
Яйца Гъбки с майонезен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-3
"Дайте воля на въображението и пригответе закачливи Яйца гъбки с майонезен сос"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. /твърдо сварени/
  • майонеза - 150 г
  • домати - 5 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • маруля - 10 листа зелена салата
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разрязват на половинки и се подреждат с разреза надолу.

Около тях се поставят 2/3 от майонезата, размесена с кисело мляко, магданоз, горчицата, черния пипер и солта на вкус, а върху тях - по 1/2 от напречно нарязаните домати.

Върху оформените вече гъбки се слагат по няколко капки от останалата майонеза, а в страни се поставят листата от зелената салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: