Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Майонезен сос с магданоз

Майонезен сос с магданоз

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Майонезен сос с магданоз
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр. твърдо сварени
  • магданоз - 1 връзка
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и в дървено хаванче се стрива със солта.

Премества се в по-голям съд и към него се прибавят стритите жълтъци, горчицата, подправките и при непрекъснато бъркане се добавя и олиото.

Сместа се разрежда до желаната гъстота с 1-2 лъжици от бульона.

Разбива се до получаване на гладък сос. Поднася се към студени меса и колбаси, тънко нарязани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: