Зелена салата с мисо дресинг

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
855
259
1160
1
23/11/2017
"Цялата магия е във великолепния дресинг с мисо "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 713
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семпла, но много вкусна и здравословна салата. Богато ѝ съдържание на минерали и витамини я прави подходяща за всяка възраст.

Измиваме салатите и ги подсушаваме внимателно. Разрязваме ги на четвъртинки. Почистените и измити репички режем на тънки шайби. Лука режем по диагонал на тънко. Моркова режем на тънки и дълги лентички.

В малка касерола изсипваме около 180 мл вода, която поставяме на слаб огън да заври. Добавяме мисо пастата и бъркаме внимателно.

Оставяме я да се охлади. Към нея добавяме нарязания морков, за да се маринова. В сух тиган запичаме за кратко сусама и чилито на прах.

Към охладената и разтворена паста прибавяме оцета, солта, захарта и черния пипер. Разбъркваме, докато съставките се разтворят.

Подреждаме салатите в порционни плата за сервиране. Поръсваме със семената, нарязания на ситно лук, подреждаме репичките и нарязания морков. Непосредствено преди сервиране поръсваме салатата със зехтин и мисо дресинга.

Съвет: В оригиналната рецепта салатата е Романа, но вие можете да я поднесете с други разновидности салати.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар