Сочни пържоли със сирена

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Сочни пържоли със сирена
Снимка: Даниела Русева
1 / 7с Видео
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това е нещо специално, което не може да мине без чаша хубаво вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • синьо сирене - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сушени домати - 4 бр.
  • къри - 2 щипка
  • смлян черен пипер - 2 щипка
  • сол - 2 - 3 щипка
  • мащерка - 8 стръкчета
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете 4 крехки пържоли от свински врат без кост. Запържете ги в загряло олио две по две в тиган по 4 минути, като ги обърнете да се зачервят от двете страни.

Сложете ги в тавичка и поръсете с малко сол, къри и черен пипер. Върху всяка пържола поставете по резенче синьо сирене, сушен зехтинов домат и по две резенчета от сиренето моцарела.

Залейте с една кутийка сметана, подходяща за термична обработка, и поставете по 1-2 млади стръкчета прясна мащерка върху пържолите.

Отгоре се поръсва с олио, в което се е пръжнало месото.

Сложете пържолите в загряла фурна на 220 градуса. Оставете да се готви 15-20 минути до леко запичане на сиренето.

Сочните пържоли със сирена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: