Начин на приготвяне
Изберете 4 крехки пържоли от свински врат без кост. Запържете ги в загряло олио две по две в тиган по 4 минути, като ги обърнете да се зачервят от двете страни.
Сложете ги в тавичка и поръсете с малко сол, къри и черен пипер. Върху всяка пържола поставете по резенче синьо сирене, сушен зехтинов домат и по две резенчета от сиренето моцарела.
Залейте с една кутийка сметана, подходяща за термична обработка, и поставете по 1-2 млади стръкчета прясна мащерка върху пържолите.
Отгоре се поръсва с олио, в което се е пръжнало месото.
Сложете пържолите в загряла фурна на 220 градуса. Оставете да се готви 15-20 минути до леко запичане на сиренето.
Сочните пържоли със сирена са готови.