Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни свински пържоли с топено сирене

Сочни свински пържоли с топено сирене

Сочни свински пържоли с топено сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако искате едновременно вкусни и сочни пържолки, вижте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр. вратни
  • уни сос - за поръсване
  • лук - 1 глава
  • подправка за пържоли - 2 бр. Маги
  • черен пипер - щипка
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл студена
  • топено сирене - 100 г
  • готварска сметана - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете тава. Начукайте свинските вратни пържоли с чук за месо и поръсете с уни сос.

Накълцайте на ситно лука, поръсете с черен пипер и сол. Сипете олио в тиган и запържете лука.

Смесете подправката за пържоли с прясното мляко и водата в дълбока купа. Оставете за 5 минути.

Нарежете топеното сирене и разпределете върху месото. Сипете лука отгоре, изсипете и сместа с подправката върху сочните пържоли, залейте сметана по желание.

Печете за половин час на 220 °C.

Сервирайте сочните свински пържоли с топено сирене с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: