Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли с топено сирене и сметана

Сочни пилешки пържоли с топено сирене и сметана

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Сочни пилешки пържоли с топено сирене и сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Понякога имаме нужда да се поглезим ето така - със сочни пържолки, приготвени с топено сирене и сметана"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр. от бут
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сметана - 200 мл за готвене
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 70 г настърган мек
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • магданоз - 6 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се поръсват със сол и половината смлян черен пипер, след което се оставят настрани.

В купа се смесват готварската сметана, топеното сирене, настърганият мек кашкавал, дижонската горчица, чесънът на прах, малко сол, останалият черен пипер и нарязаният на ситно магданоз.

Сместа се обърква хубаво и половината от нея се слага на дъното на тавичката за печене.

Отгоре се нареждат пилешките пържоли и се намазват с останалата част от сместа.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага във фурната.

Пече се на 190 градуса за около 40 минути, като към края на печенето се маха фолиото на сочните пилешки пържоли с топено сирене и сметана, за да хванат апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: