Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем.
Добавят се пресятото брашно с бакпулвера и какаото.
Содата се разбърква с киселото мляко и се оставя да шупне за около минута. След това се смесва с горната смес.
Към кексовата смес се добавят с конфитюра и канелата. Разбърква се.
Сипва се в тавичка и сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Обикновено отнема около 40 минути.
Много лесният сладкиш е готов.
Коментари
2бр. яйца
2ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1ч.ч кисело мляко
щипка сода бикарбонат,
1/2ч.ч. олио
конфитюр
Приготовление: Разбиват се яйцата със захарта добре, добавя се киселото мляко с предварително угасената сода, олиото и накрая брашното. разделям сместа на 2 равни части,изсипвам едната част в намазнена тавичка и пека до порозовяване.Когато е готово разпределям конфитюра върху изпекания блат и отгоре поливам с останалата смес.Връщам във фурната и пека до готовност -до суха клечка.
1 яйце
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 к.ч. олио
1 кофичка кисело мляко
сода
конфитюр
Приготовление е следното: Разбърквам яйцето със захарта, добавям олиото. Киселото мляко го разбърквам със сода, докато кипне и след това го прибавям и него. Следват 2 ч.ч брашно. На края слагам конфитюра и пека