Начин на приготвяне
От този сладкиш Негърче ще си оближете пръстите.
Съдът, в който желаете да приготвите какаовия сладкиш, се намазнява предварително. Аз ползвам плаке и после разрязвам парчетата в желаната от мен форма.
Първоначално смесвате киселото мляко със содата до шупване. Добавяте към него захарта и всички други сухи съставки последователно, като разбърквате с миксер.
Накрая към получената какаова смес се прибавят и смлените с орехомелачка ядки, като тях можете да разбъркате и изсипете в плакето (избрания съд) с лъжица.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути под ваше внимание.
Иии.. воала! Имате си много вкусен и лесен сладкиш Негърче, което може да залеете, след като изстине, с глазура от разтопен шоколад и краве масло на водна баня и декорирате с резени банани (по ваш вкус)!
Бон Апети! :)