Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Млечен сос с хрян

Млечен сос с хрян

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Млечен сос с хрян
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Мислите ли, че сте готови да опитате нашия млечен сос с хрян с поразяващ уасаби ефект"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 200 г
  • рикота - 150 г
  • хрян - парченце, колкото палец
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • копър
  • каперси
  • риган - изсушен
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме съставките в блендер (без каперсите).

Хрянът почистваме и настъргваме на ситно. Прибавяме го към останалите продукти заедно с подправките.

Блендираме до хомогенна консистенция.

Поднасяме соса в индивидуални купички, поръсен с копър и зрънца от каперси.

Вместо хрян към соса може да добавите дижонска горчица.

Пиперливият вкус на хряна в соса се допълва чудесно с млечните съставки.

Ефектът на уасаби е поразяващ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: