Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас със скариди и дресинг Хиляда острова

Фахитас със скариди и дресинг Хиляда острова

СофияСофия
Новак
3814528157
Фахитас със скариди и дресинг Хиляда острова1 / 2
02/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чили на прах - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • скариди - 500 г обелени, разтворени и без опашки
  • люта чушка - 1 червена + 1 оранжева
  • червен лук - 1 глава
  • тортиля питки - или други тънки кръгли питки
  • За дресинга
  • синьо сирене
  • кориандър
  • авокадо
  • маруля
  • домати
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете чилито, чесъна, солта, зехтина и лимоновия сок. Добавете скаридите и разбъркайте. Оставете да се маринова за поне 20 минути.

Нарежете чушките на ситно, а лука - на тънко.

Загрейте тиган на средна температура и сложете мазнина, колкото да не залепват лютите чушки и лука. Гответе ги, докато омекнат.

Свалете ги от огъня и ги сложете в купа, покрийте с фолио, за да останат топли.

В същия тиган сложете маринованите скариди, гответе ги по 2 минути от всяка страна.

Смесете скаридите с чушките и ги сервирайте в питките. Подправете с дресинга и прегънете питките.

Дресинг Хиляда острова:

Нарежете на ситно всички съставки за дресинга и ги пасирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: