Начин на приготвяне
В купа смесете чилито, чесъна, солта, зехтина и лимоновия сок. Добавете скаридите и разбъркайте. Оставете да се маринова за поне 20 минути.
Нарежете чушките на ситно, а лука - на тънко.
Загрейте тиган на средна температура и сложете мазнина, колкото да не залепват лютите чушки и лука. Гответе ги, докато омекнат.
Свалете ги от огъня и ги сложете в купа, покрийте с фолио, за да останат топли.
В същия тиган сложете маринованите скариди, гответе ги по 2 минути от всяка страна.
Смесете скаридите с чушките и ги сервирайте в питките. Подправете с дресинга и прегънете питките.
Дресинг Хиляда острова:
Нарежете на ситно всички съставки за дресинга и ги пасирайте.