Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с риба тон в кремообразен сос

Орзо с риба тон в кремообразен сос

Орзо с риба тон в кремообразен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Изкусително ароматен и много лесен за приготвяне рибен специалитет"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 420 мл
  • зеленчуков бульон - 420 мл
  • орзо - 200 г
  • грах от консерва - 80 г
  • чедър - 50 г настъргано сирене
  • сол
  • черен пипер
  • риба тон - 185 г консерва
  • магданоз - пресен
  • зехтин - 2 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загряват две супени лъжици мазнина. В тигана с мазнина се прибавят почистените и нарязани на дребно лук и чесън. След като омекнат, се прибавя брашното и се разбърква добре.

Налива се част от прясното мляко и се разбърква, докато брашното поеме млякото и стане на кашица.

Постепенно се добавя останалото мляко и зеленчуковият бульон. Прибавят се орзото и отцеденият грах.

Ястието се овкусява със сол и се оставя сосът да ври, като периодично се разбърква.

Когато пастата е готова, се добавя рибата тон и настърганото сирене чедър.

Поръсва се с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Ястието се консумира топло.

Орзото с риба тон в кремообразен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: