Начин на приготвяне
В дълбок тиган се загряват две супени лъжици мазнина. В тигана с мазнина се прибавят почистените и нарязани на дребно лук и чесън. След като омекнат, се прибавя брашното и се разбърква добре.
Налива се част от прясното мляко и се разбърква, докато брашното поеме млякото и стане на кашица.
Постепенно се добавя останалото мляко и зеленчуковият бульон. Прибавят се орзото и отцеденият грах.
Ястието се овкусява със сол и се оставя сосът да ври, като периодично се разбърква.
Когато пастата е готова, се добавя рибата тон и настърганото сирене чедър.
Поръсва се с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Ястието се консумира топло.
Орзото с риба тон в кремообразен сос е много вкусно.