Начин на приготвяне
Лукът се накълцва на много ситно или се настъргва и се запържва до лек златист загар в зехтина с малко сол.
Към него се прибавя натрошената риба, предварително отцедена от течността в консервата. Разбърква се, за да се запържи лекичко.
Налива се сметаната и се слага топеното сирене на парченца. За по-лесното му разтапяне се разбива с телена бъркалка, докато сосчето стане гладко. Подправя се с черен пипер и се снема от огъня.
Спагетите се варят ал денте според указанията на производителя. Отцеждат се и се сервират по два начина според вашите предпочитания.
Единият е като се смесят със соса, а другият като се поднасят залети с него.
Отгоре се поръсват обилно с накълцан пресен босилек.
Бързи, много вкусни спагети, които ще ви станат любими!
Спагетите с риба тон и сметанов сос са готови.
Коментари