Начин на приготвяне
Предлагам ви една много вкусна и лесна за приготвяне рецепта - аламинут. Приготвя се на два котлона, като едноременно варим пастата и приготвяме соса на другия котлон.
Времето за приготвяне е около 8-10 минути.
Една от любимите ми пасти са талиателите със спанак в тях - вкусът на спанака се усеща прекрасно! Препоръчвам ви да приготвите с нея тази рецепта.
Сложете съд с водата на огъня, когато заври, добавете сол и добавете пастата.
Междувременно сложете тиган със зехтин, ситно нарязан лук, чили чушката, след това добавете отцедената риба тон и гответе с капак за 4-5 минути.
2 минути преди пастата да е готова, добавете сметаната и оставете да се сгъсти малко, след това изцедете макароните (ал денте) и добавете към сметановия сос.
Поръсете с магданоз. Сервирайте спаначените талиатели с бял сос и риба тон веднага! Добър апетит!