Начин на приготвяне
В купа се счупват яйцата и се разбиват с кафявата захар с телена бъркалка. Добавя се млякото и сметана, поръсва се с канела и се разбърква.
Маслото се разтопява в тигана. Нарязаните филийки около 1 см се потпяват в сместа и се изпържват в сгорещеното масло.
По време на пърженето със супена лъжица се заливат с маслото от тигана. Изваждат се.
Малиново кули с шоколад:
Малините се поставят в тенджерка заедно със захарта на умерен котлон. Оставят се, докато се сгъстят или докато лъжицата оставя следа по дъното на тенджерата. Изсипват се в цедка и се прецеждат.
Към прецедения сос се добавя сметаната и начупения шоколад. Поставят се умерен котлон при непрекъснато разбъркване, докато се разтопи шоколадът.
Сваля се от котлона и се изсипва в купичка. Оставя се в хладилник, за да се стегне, а преди поднасяне се разбива с миксер.
Източник: Chef Жан-Жак Бернат