Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус с бял шоколад и малиново желе

Мус с бял шоколад и малиново желе

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Мус с бял шоколад и малиново желе
Снимка: Яница Николова
1 / 3
20/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Този десерт ще ви накара за забравите всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 300 г
  • ванилия - 1 бр., есенция
  • желатин - 1 ч.л.
  • сметана - 500 мл, течна сладкарска
  • Малиново желе
  • малини - 200 г
  • захар - 200 г
  • вода - около 1 кафена чаша, студена
  • желатин - 1 пакет от 10 г
  • лимонена киселина - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави желето, малините се поръсват със захарта и се разбъркват, трябва да пуснат сок. После се пасират и се варят 5 минути.

Слага се киселината, разтвореният и разтопен желатин. Охлажда се.

За муса се разтопява шоколадът в микровълновата. Сметаната и ванилията се разбиват на крем.

Малко по малко се смесват, слага се разтворен в 1 с.л вода желатин и разтопен. Разбърква се много внимателно.

В подходящи чашки се редуват на пластове мусът от бял шоколад и малиновото желе. Прибират се за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: