Класически френски тост

Класически френски тост
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Да хапнем изискано и вкусно с този френски тост"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 - 8 филии от стар хляб
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с вилица.

Добавете прясното мляко, захарта (нормална и ванилова) и канелата. Разбъркайте много добре.

Вземете една филийка хляб и я потопете от двете страни в сместа.

Изпържете в загрято олио на 7 степен (от 1-10). Пържете от двете страни до приятен златист загар.

Извадете оставете върху кухненска хартия и сервирайте пържените филийки след това.

Класическиият френски тост е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Френски тост се прави с биож (козунак), а не с обикновен хляб. Това тотално прецаква рецептата! Френския тост както трябва да се прави е нещо уникално
15.01.2023 15:01
1
1