Бързи пълнени яйца с риба тон

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
419
174
2263
2
29/11/2017
"Невинаги за хубавите и вкусни неща се иска много време "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 - 3 бр. размер М
  • риба тон - 1/2 малка консерва в собствен сос
  • майонеза - 1 с.л.
  • лимон - тънко резенче
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • зелена салата - 2 листа
  • магданоз - листенца за декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват добре. Обелват се и като изстинат, се разрязват на две.

Жълтъците се изваждат и се намачкват с вилица. Добавя се рибата тон, майонезата, солта, черният пипер. Лимоновият резен се обелва от бялата кожица и се накълцва на ситни парченца. Всичко се обърква много добре.

В чиния се накъсват листа от зелена салата.

С получената смес се пълнят яйчицата. Отгоре се слагат по малко наситнени парченца риба тон и листенца магданоз за декор.

Ако желаете, може да ръснете и прясно смлян черен пипер.

Наредете пълнените яйчица върху зелената салата и сервирайте веднага.

Бележка: Невинаги за хубавите и вкусни неща се иска много време!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар