Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Печени чушки, пълнени с риба тон

Печени чушки, пълнени с риба тон

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Печени чушки, пълнени с риба тон
Снимка: Ivelina
1 / 2
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Такива печени чушки не сте хапвали - плънката е с риба тон и наистина ще ви изуми"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. големи или 3 малки (печени червени)
  • риба тон - 100 г отцедена риба тон от консерва
  • черни маслини - 8 бр. или на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка или 2 с.л. замразен
  • майонеза - 2 с.л.
  • каперси - 1 с .л.
  • песто - 1 ч .л. от босилек
  • морска сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - екстра върджин за овкусяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусно, вкусно и универсално предястие или гарнитура!

Можете да ползвате печен пипер от буркан, което ще ви улесни много и ще сте готови за около 5 минути!

Другия вариант е да изпечете чушките и да ги приготвите с плънката от риба тон.

Измийте чушките и ги препечете във фурната на 180 градуса за 30-40 минути, в зависимост от размера. Оставете ги да се охладят в хартиена торбичка. Нарежете чушките по дължина на три ленти и отстранете стъблото, сърцевината и семената.

Сложете рибата тон в купа и я начупете на много малки парченца.

Добавете нарязания магданоз, каперси, песто майонезата. Разбъркайте да се смесят добре съставките.

Разстелете плънката върху филийките червен пипер и ги навийте на руло.

Поставете рулцата от червени чушки и риба тон на чиния за сервиране, осолете ги леко и овкусете с екстра върджин зехтин.

Сервирайте леко студени или на стайна температура.

Непременно опитайте Печените чушки, пълнени с риба тон. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: