Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бобена салата»Бобена салата с пушен паламуд

Бобена салата с пушен паламуд

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бобена салата с пушен паламуд4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Нещо толкова вкусно заслужава да присъства на всяка трапеза, отделете му почетното място на вашата"

Необходими Продукти

  • бял боб - 1 бр. от консерва (425 г отцедено тегло)
  • пушен паламуд - 2 филета
  • кромид лук - 1/2 глава, червен
  • каперси - 2 с.л.
  • домати - 5 бр., чери
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
  • орехови ядки - сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази вкусна и практична бобена салата приготвям от останало от вечерта рибно филе. Вариациите са разнообразни, но съчетанието ѝ със сварен или консервиран боб е много подходящо.

В салатиера изсипваме белия боб, накъсваме филетата от рибата и добавяме доматите, нарязани на две, и червения лук на кръгчета.

Ореховите ядки накисваме от вечерта и изплакваме още веднъж, преди да ги прибавим към салатата. Можете да нарежете и кисели краставички.

Изцеждаме сока от лимона, смесваме го със зехтина и малко сол на вкус (все пак рибата е солена). Разбъркваме всички съставки.

Преди поднасяне заливаме с дресинга, поръсваме с каперси и стръкчета пресен магданоз.

Тази салата е и чудесно питателно предястие и мезе за домашно питие.

Бобената салата с пушен паламуд е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: