Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен паламуд в сос

Пържен паламуд в сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържен паламуд в сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако сте от онези хора, които обичат ястията с риба, ще се влюбите във вкуса на този пържен паламуд в сос. А останалите не знаят какво изпускат!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 800 г
  • сол
  • за соса
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • маслини - 10 бр. обезкостени
  • лук - 1 глава
  • майорана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете рибата откъм корема, премахнете вътрешностите и главата и я измийте на течаща вода. Подсушете месото и го нарежете на парчета.

Осолете го, след което започнете да го пържите равномерно от всички страни в тенджерка.

Докато рибата се пържи, накълцайте лука. Запържете го в друг съд и добавете пюрето и нарязаните маслини.

Поръсете с подправките и разбъркайте. След 2 минути присипете соса при рибата. Разбъркайте и оттеглете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: