Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд в доматен сос

Паламуд в доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Паламуд в доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Риба в доматен сос - класическа рецепта, която се получава най-вкусно с паламуд"

Необходими Продукти

  • паламуд - 700 г
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 кг
  • чесън - 1 глава
  • олио - 60 - 80 мл
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го нарежете на шайби. Пасирайте доматите, които предварително може да обелите по желание.

Загрейте част от олиото и сотирайте нарязания ситно лук и чесън. Щом се запържат, добавете доматите и варете, докато сосът се посгъсти, като прибавите и дафиновите листа. Накрая добавете смлените подправки.

Подредете паламуда в подмазнена тава, залейте със соса и пъхнете да се пече за около половин час в загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: