Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички на сач с праз и сирене

Банички на сач с праз и сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Банички на сач с праз и сирене
Снимка: Марияна
1 / 2
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Топ предложение за хапване - банички на сач с праз и сирене"

Необходими Продукти

  • турски кори на сач - 300 г триъгълни
  • праз - 5 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л. олио в тиган на котлона да се сгорещи.

Задушаваме праза за няколко минути, докато омекне. Разбъркваме.

Двете яйца ги разбиваме с вилица в отделна купичка.

След като поизстине, слагаме праза в купа и прибавяме яйцата и разбъркваме. Овкусяваме с червен пипер, сол и сушена чубрица.

Натрошаваме сиренето на ситно. После прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме.

Взимаме си корите и в широката част слагаме с помощта на лъжица от сместа и прегъваме двата остри края на вътре.

Навиваме на пури баничките. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките с останалото олио с помощта на четка.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: