Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета, както и свинското месо.
Зелката нарязваме на ситно, а месото - на по едри късчета.
Нарязваме сланината на ситни парченца и ги слагаме на дъното на глинения съд.
В тиган с мас изпържваме двата вида месо и ги нареждаме на дъното.
В останалата мас поставяме зелето и него изпържваме, като добавяме и червения пипер.
В гювеча изсипваме зелето и слагаме дафиновия лист. Заливаме всичко това с червеното вино.
Слагаме капака и пожелание може да поставим гювеча в тава, защото по време на печенето, може да изтече от соса.
След час отваряме капака и поръсваме 1/2 ч.ч ориз.
Допичаме самото ядене или печем до готовност както на месото, така и на ориза.
Коментари