Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювеч»Гювеч с пилешки сърца и кисело зеле

Гювеч с пилешки сърца и кисело зеле

Гювеч с пилешки сърца и кисело зеле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Гювеч с пилешки сърца и кисело зеле - перфектната вечеря за цялото семейство."

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г комплект
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • печени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 бр.
  • кисело зеле - 1 буркан, голям
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се почистват и измиват. Слагат се в гювеча.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на кубченца.

Доматите се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Чушката се нарязва на кубчета.

Всички продукти се слагат в гювеча.

Добавят се киселото зеле и ориза. Добавят се чубрицата и червения пипер. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се повечко олио. Добавя се вода почти колкото да закрие продуктити или до тяхното ниво.

Всичко се разбърква. Слага се в студена фурна, за да не се пукне гювеча от разликата на температурите. Включва се на 180 градуса и се пече до сготвяне на сърца.

Гювечът с пилешки сърца и кисело зеле е непретенциозен, но много вкусен. Идеалната вечеря за семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: