Начин на приготвяне
Пилешките сърца се почистват и измиват. Слагат се в гювеча.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на кубченца.
Доматите се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Чушката се нарязва на кубчета.
Всички продукти се слагат в гювеча.
Добавят се киселото зеле и ориза. Добавят се чубрицата и червения пипер. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се повечко олио. Добавя се вода почти колкото да закрие продуктити или до тяхното ниво.
Всичко се разбърква. Слага се в студена фурна, за да не се пукне гювеча от разликата на температурите. Включва се на 180 градуса и се пече до сготвяне на сърца.
Гювечът с пилешки сърца и кисело зеле е непретенциозен, но много вкусен. Идеалната вечеря за семейството.