Начин на приготвяне
В дълбока купа изсипете крема сиренето, пудра захар и заквасената сметана.
Към сместа добавете пакетчета ванилия, настърганата лимонена кора и лимоновия сок.
Разбъркайте сместа с хубаво, докато се получи гладка смес.
В тавичка сложете хартия за печене, за по-лесно изваждане на пастичките по-късно.
Потапяйте всяка бисквита в млякото за десетина секунди, след което ги наредете на дъното на тавичката, като редувайте с крем и бисквити, докато кремът свърши. Трябва да завършите с крема.
Най-отгоре поръсете с фино настърган черен шоколад и украсете с измитите и нарязани ягоди и парченца киви.
Покрийте тавата с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник една нощ или 24 часа.
Сервирайте пастичките в поръсени с какао чинии и резен лимон.
Да ви е сладко! Лимоновите пастички с крема сирене са чудни.