Начин на приготвяне
Начупете карфиолa на дребни розички, а целината, след като я обелите, я нарежете на дребни кубчета.
Сварете ги заедно в подсолена вода, за около 10 минути и след това ги отцедете от водата.
Обелете ябълката, почистете я от семките и я нарежете на малки кубчета.
В дълбока купа сложете карфиолa, целината, ябълката и грахa.
Пригответе сос, като смесите сметаната и майонезата. Подправете го с оцет, черен пипер и сол, разбъркайте го хубаво и с него залейте останалите продукти в другата купа. Разбъркайте отново.
Поставяйте с лъжичка по малко от салатата върху всеки слайс и навийте на фунийки или на рулца, така както желаете.
Подредете ги в чинии и ги сервирайте като предястие или просто за мезе.