Начин на приготвяне
Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън.
Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана.
Изчакваме да се нагорещи солта и полагаме скаридите отгоре. Печем 4 минути и объщаме и от другата страна за същото време.
Признак кога една скарида е сготвена е това, че пръстенчето в близост до опашката побелява.
Готовите морски дарове подреждаме в сервировъчна чиния върху канапе от зелени салатени листа по избор, поръсваме със зехтин и гарнираме с лимон.
Съвет:
Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно.
Поднасяме с хубаво бяло вино или розе.
Добър апетит!