Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко, сметаната, крема сиренето, натрошеното саламурено сирене и бакпулвера. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Корите за баница се разстилат на плота или масата и се разрязват по средата на две равни части. Взема се един (половин) лист, намазва се с мазнина, отгоре се намазва пак и се разстила от плънката.
Листът се прегъва на две, после още на две, така, че да се получи лента. Лентата се навива на руло и се поставя в намазана с масло тава.
По същия начин се процедира с останалите кори. Оставя се малко от плънката за да се полеят накрая наредените бурми.
Баницата се пече на 200 градуса до получаване на златист загар. Готовата баница се напръсква с лимонадата и се покрива с памучна кърпа, за да омекне.
Новогодишната баница на бурми е готова.