Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Новогодишна баница на бурми

Новогодишна баница на бурми

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Новогодишна баница на бурми
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Новата година ще дойде и без баница, но няма да е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 125 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • лимонада - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко, сметаната, крема сиренето, натрошеното саламурено сирене и бакпулвера. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.

Корите за баница се разстилат на плота или масата и се разрязват по средата на две равни части. Взема се един (половин) лист, намазва се с мазнина, отгоре се намазва пак и се разстила от плънката.

Листът се прегъва на две, после още на две, така, че да се получи лента. Лентата се навива на руло и се поставя в намазана с масло тава.

По същия начин се процедира с останалите кори. Оставя се малко от плънката за да се полеят накрая наредените бурми.

Баницата се пече на 200 градуса до получаване на златист загар. Готовата баница се напръсква с лимонадата и се покрива с памучна кърпа, за да омекне.

Новогодишната баница на бурми е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: