Начин на приготвяне
Налейте малко от водичката и размийте маята. Сложете брашното на кухненския плот. Направете кладенче и добавете размитата мая, останалата вода, солта и захарта. Замесете меко тесто за тутманик. Поставете го в купа, завийте с памучна кърпа и го оставете на топло да втаса добре (трябва да утрои обема си).
Готовото тесто разделете на 4 топки. Смесете олиото и разтопеното краве масло. Потопете една от топките вътре. Раздърпайте я добре на тънък лист и сложете от плънката.
Нея направете, като разбиете яйцата (без единия жълтък) и смесите с натрошеното сирене. Навийте на руло. Нарежете на пънчета и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Направете същото и с останалите топки тесто.
Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко. Оставете тутманика да втаса още веднъж. Изпечете на 180 градуса до готовност.
Ако желаете, преди печене, може да поръсите със сусам така приготвения ретро тутманик на бурми.