Начин на приготвяне
Първо активирайте маята в 0.5 чаша топла вода с малко брашно и захар. Разбъркайте до кашичка и оставете да шупне.
Междувременно пресейте брашното - поне 2 пъти, за да вкарате достатъчно въздух в него.
Направете кладенче в средата и сипете вътре шупналата мая, останалата топла водеа и солта. Малко по-малко добавяйте брашното, за да се получи меко тесто. Оставете тестото да втаса на топло.
Пригответе плънката, като смесите сиренето и яйцата (отделете 1 жълтък за намазване).
Разделете втасалото тесто на 10 топки и ги потопете в мазнината. След това разтеглете с ръце до образуването на малка кора. В единия край на кората сложете лъжица от плънката, завийте на руло и разрежете на 2.
Подредете получените бурми изправени в тава с хартия за печене. Процедирайте така до изчерпване на продуктите. Намажете тутманика с жълтък, поръсете със сусам, ако обичате.
Оставете да втаса повторно, след това сложете в загрята на 200 градуса фурна. След 10 минути намалете фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Пухкавият тутманик на бурми е много вкусен.