Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Беларуски зеленчукови палачинки

Беларуски зеленчукови палачинки

Беларуски зеленчукови палачинки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Знаете какво мислим за вкусните идеи - трябва да бъдат задължително опитани и споделени с приятели"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • яйцa - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се почистват и настъргват на едро ренде. Червената чушка и зеленият лук се нарязват на дребно.

Зеленчуците се смесват в купа. Добавят се яйцето, брашното, солта и черният пипер. В тиган се загрява маслото. Гребва се от сместа и разстила с помощта на супена лъжица като малка палачинка.

Зеленчуковите палачинки се изпържват от двете страни и се слагат върху домакинска хартия, за да им се отнеме излишната мазнина.

Източник: sovkusom.ru

Беларуските зеленчукови палачинки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: