Начин на приготвяне
Загрява се прясното мляко със захарта. Нишестето се разбива с малка част от студеното прясно мляко на кашичка.
Сипва се в горещото мляко и разбъркваме докато сгъсти. Снема се от котлона и добавяме маслото и течния шоколад, разбърква се докато се разтопи.
В подходяща тавичка сипваме на дъното две-три лъжици крем.
Отгоре се нареждат един ред бисквити, топнати за секунди в купа със сок от компота.
Покриват се с крем, нарежда се ред кръгчета банан, като между тях се нареждат сушени червени боровинки.
Намазва се крем, втори ред бисквити и така се нареждат 4 реда бисквити, като се завършва с крем и поръсваме с натрошени кафяви бисквити. Оставя се в хладилник да стегне. Изважда се и нарязваме на 6 големи квадрата.
Кивито се обелва и нарязва на тънки кръгчета, с форма звезда се изрязват фигурки и нареждаме върху всеки квадрат. Бисквитената торта се поръсва със захарни звезди и бели кокосови стърготини за снежен ефект.
Бисквитената торта с нишесте и плодове е готова.