Постен сладкиш за Бъдни вечер

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф66875921445
24/12/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 235
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват захарта, грисът, портокаловата кора и сокът от мандарини. Сместа се оставя за около час, за да може грисът да поеме течността.

В друга купа се смесват сухите съставки - пресятото брашно, брашно, какаото, бакпулвера, солта и канелата. Към сместа с грис се прибавя олиото, а после и сухите съставки.

Сместа се разбърква до пълното й хомогенизиране. Накрая се прибавят смлените орехи, бадеми и сушените плодове, нарязани на дребно.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 175 градуса. Вече изстинал се полива с шоколадов сос. Той е приготвен, като в метална купа се смесват, водата, захарта, какаото и маслото.

Сместа се слага на котлон и се бърка докато се разтопи захарта. Украсата е въпрос на предпочитания.

Източник: trydiani.blogspotподобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар