Начин на приготвяне
Брашното се пресява през сито заедно с бакпулвера и се добавят ванилията и канелата.
Бадемите се смилат с блендер и се орибавят към сухата смес. Разбиваме маслото със захарта с помощта на миксер, докато захарните кристалчета се стопят. Добавяме постепенно сухите съставки и кората от лимон.
Оформяме тесто, поставяме го в съд, завиваме с прозрачно кухненско фолио и оставяме в хладилника да стегне за 30 мин.
Покриваме тавата с хартия за печене, оформяме топчета с еднакъв размер и ги нареждаме на разстояние едно от друго.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути или докато придобият приятен златист загар.
Забележка: Маслото не трябва да е разстопено. Извадете предварително маслото, за да може да омекне на стайна температура.