Начин на приготвяне
Тези прекрасни австрийски бисквити се приготвят за Коледа с много канела, за да се усети ароматът на празника. Могат да се потопят в разтопената лешникова нуга или да се слепят както съм ви предоставила рецептата.
Пресейте брашното върху работна повърхност, добавете пудрата захар, ванилова захар, смлените бадеми, бакпулвер, мекото масло.
Настържете марципана и добавете върху останалите продукти. Сложете яйцето, омесете всичко бързо.
Разделете сместа на две и оставете в хладилника за 2 часа. Съветвам ви да си приготвяте тестото от предния ден, така ще ви е по-леко и приятно приготвянето на тези много вкусни коледни сладки.
Разточете тестото и изрежете сладките с кръгла формичка за бисквитки. Поставете бисквитките върху намазнена тава за печене и печете за около 10 минути на 200°C.
Разтопете нугата /кувертюра/ отделно на водна баня. Добавете препечените нарязани бадеми и ги смесете. Не слагайте шоколад в лешниковата нуга, защото ще стане тежка заради шоколада.
Намажете охладените бисквитки с нуга и ги слепете. Украсете ги с нарязани бадеми и разтопен на водна баня шоколад.
Изчакайте да се стегне шоколадът и нуга кремът добре, преди да ги поднесете коледните бадемови бисквити с нуга крем или да приберете в кутия .