Начин на приготвяне
Измива се цялото пиле и оставяме в чиния. В купа смесваме сок от портокал, лимон, соев сос, мед, червен пипер, скилидки чесън, нарязани листа розмарин, сол на вкус, червен пипер, олио.
С четка се намазва пилето отвътре и отвън с марината и оставяме покрито с фолио за 1 нощ в хладилника. Ако бързате може да се приготви и след 2-3 часа.
Нарязва се резени лимон, портокал и ябълка, овалват се в марината и поставяме във овкусената вътрешност на пилето. В тавата, в която ще се пече, сипваме 1 к. ч. вода и марината.
Покрива се с фолио и печем на 200 градуса около 50 минути. Фолиото се сваля, намазва се отново с марината и парченца масло. Запичаме още 30 минути за апетитна коричка.
Сервираме печеното пиле със свежа салата, резени портокал, ябълка, лимон и сварено червено цвекло. Вкусно за Коледа. Добър апетит с чаша вино!
Коментари